Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě k tomu všemu, co zde již bylo níže napsáno, je potřeba si představit ty ohromné zástupy naštvaných pumpařů u čerpadel pohonných hmot, ke kterým si nepřijeli natankovat žádní z těch, kteří mají slevu na veřejnou dopravu a přitom navíc ani auto nemají. ;-(

1 0
možnosti

Když mi ty potraviny (a nejen ty), kvůli kterým musím teď v zimě aspoň 1x týdně jet 16 km do města přivezete ve stejné kvalitě, rozmanitosti a ceně, v jaké jsou v těch městech, rád se té slevy na autobus zřeknu. Souhlasíte, autore? ;-)

1 0
možnosti
Foto

V tom případě může pan Mikel (zatím marně!) doufat, že stát se zrušením slev na jízdném vylosuje 5 soukromých dodavatelů potravin a těmto e-shopům bude platit dopravu potravin ke všem zákazníkům. ;-O!!

1 0
možnosti

Jeli jsme přeplněným vlakem, kolem vesměs samí studenti a když přišla řeč na zlevněné jízdné tak si ho moc pochvalovali. Kdo bydlí na vesnici a byl zvyklý kupovat potraviny v místě tak to dělá i teď, jestli si myslíte, že pro důchodce obzvlášť který má nějaké zdravotní potíže je terno jet vlakem na nákup, tak jste na omylu..

2 0
možnosti

Ty vrďo! O více jak milión jízd měsíčně si dovolili projezdit důchodci je ve vlacích ČD! Zřejmě dosud nikdo z nich nejezdil a najednou jezdí - kam vlastně ta z ničeho nic? (Vím, slevu mají i studenti, ale ti cestovali i před tím.)

Máte pravdu, že možná více lidí jede za nákupy. Jenže otázka zní: je deformací trhu jízdné, neumožňující výběr obchodu, nebo naopak jízdné, které ho umožňuje. (Pominu fakt, že větším problémem je nedostatek vhodných spojů.)

1 0
možnosti
Foto

Trochu mi chyběl ten závěr - Babiš jako milovník velkých obchodů chce zlikvidovat drobné vesnické živnostníky, poslední výspu ODS na venkově.

Zánik venkovských obchodů urychlí příchod alternativního prodeje - přes počítač objednáte a doveze se to až ke dveřím.

A co takhle - například v Praze pokles počet studentů, kteří si pronajímají byty, protože zjistili, že se jim vyplatí denně dojíždět a uvolní tak prostor k dlouhodobým pronájmům.

Cestování se mírně přiklonilo na stranu veřejné dopravy a snížilo počet osobních automobilů na silnicích. Mladá generace se musí naučit, že cestování vlastním autem je luxus a bude tento luxus muset zaplatit těm, co jim cestou veřejnou dopravou uvolní D1.

...:-/

1 0
možnosti

No jo - ale příklon k veřejné dopravě určitě - alespoň podle autora - deformuje obchod s pohonnými hmotami.

1 0
možnosti

Každá mince má rub a líc...a prostě podnikatel na vesnici, když má zboží a), předražené, b) nemá ho vůbec, tak lidé budou jezdit do marketů. A nesvádějte to na jízdné...víte já jako bába sice bez hůlek nebudu jezdit do marketu...abych ve táhla za pětikorunu zpět.;-€

0 0
možnosti

Celý ten systém slev a jeho zavedení má i jiné aspekty ...

Vaše úvaha o tom, že zavedení slev vede seniory k tomu, že vyjedou na nákup z vesnice do města, protože nyní mají levnější dopravu a tím zruinují obchodníky na vesnici, uff, je to odvážné ...

Zaprvé: pokud pojede senior na nákup do velkého supermarketu autobusem, nepobere toho tolik ve srovnání s tím, kdyby jel vlastním autem. U mladého člověka si dokážu představit, že nějaký větší nákup pobere v rukách a pojede veřejnou dopravou, u starších lidí už bych s tím byl opatrnější ...

Zadruhé: když bude senior něco akutně potřebovat, stejně půjde nakoupit do toho místního vesnického obchodu. Cesta do města a ještě pak k velkému supermarketu mu vezme více času.

Zatřetí: do některých vesnic jezdí autobus jen v pracovní dny. A pokud ano, tak ne vždy jsou ty autobusy i tak použitelné. Co teprve třeba lidé v okolí Plané u Tachova? Spojení do Prahy lidé z Plané mají, ale pokud nemáte auto, tak se o víkendu do vesnice Týnec nedostanete. V pracovní dny mají lidé pro jistotu do Plané spojení, ale jen ráno do Plané. Odpoledne prostě nic.

Ale to už se trochu opakuji a tímto Vás zvu k detailnější analýze z mého soudku - čili článek "Makáme ... 75 % sleva na jízdném ... ale za jakou cenu?" na https://miroslavhruska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666506

0 0
možnosti

Myslíte si, že stařeček se stařenkou pojedou ze Lhoty do města si nakoupit kvůli slevě na jízdném? Vždyť musí zaplatit +25% jízdného. Je to daleko složitější než uvádíte. Každé opatření má své plusy a mínusy.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS